Att starta upp en food truck

Du kanske arbetar idag inom restaurangnäringen och drömmer om att starta upp en foodtruck. Du vet att du är duktig på det du gör och din affärsidé är så gott som klar för att köra igång din verksamhet. Här kommer ytterligare några tips för dig som planerar att starta upp en verksamhet inom foodtruck branschen.

Det viktigaste i din verksamhet är själva foodtrucken, alltså den bil där du ska laga din mat och sälja ifrån. Det kanske kan finnas på marknaden som redan är färdiga för att kunna köra igång din verksamhet. Det går också att köpa en gammal husvagn och bygga om den för att passa den verksamhet man ska bedriva. Detta tar däremot betydligt mer tid innan du kan köra igång. Här är det upp till dig hur mycket tid du har att lägga ner på din vagn.

Det gäller att skaffa nödvändig utrustning för att kunna bedriva din verksamhet. Förutom funktionell inredning i din foodtruck så är en av de viktiga detaljerna är ett kassasystem som du enkelt hittar hos openpos.tech. När du är igång så kan det finnas en fördel att kolla upp olika evenemang där du kan få stå och sälja din mat. Helt klart är det en fördel att komma igång med verksamheten innan sommaren drar igång på allvar.

Det gäller också att ansöka om de tillstånd som behövs för att driva en foodtruck. Dessa kan ta betydligt längre tid att få än vad man räknar med så se till att ansöka dessa i god tid. Prata med kommunen där du planerar att ställa din foodtruck för att få all den information om vad som gäller.