Avveckla företaget och börja om på nytt

starta om restart

Att avveckla det företag man trott på och kanske jobbat med under många år kan vara ett svårt beslut. Ofta handlar det om företagets ekonomi och att företaget helt enkelt inte är så lönsamt som man hade hoppats på. I dessa fall gäller det att avveckla bolaget i god tid så att man inte blir skuldsatt. Andra väljer helt enkelt att avveckla företaget då de tröttnat på det hektiska livet som företagare.

För de som har nått pensionsåldern kan det vara svårt att hitta någon som vill eller kan ta över bolaget. I sådana fall kan det vara bättre att lägga ner företaget för att istället få ut dess tillgångar.

Det behöver inte vara svårt eller komplicerat att avveckla företaget. Du kan få den hjälp och det stöd du behöver hos www.likvidationer.com. Där får du konkurrenskraftigt betalt för ditt bolag och du behöver i princip inte göra någonting.

Att börja om

Om du väljer att börja om på ny kula och starta upp ett nytt företag finns det flera olika företagsformer att välja mellan.

Enskild näringsverksamhet

Detta passar dig som ska starta företag själv. Du ansvarar personligen för företagets avtal och skulder. Det finns inget krav på satsat kapital.

Handelsbolag

För ett handelsbolag krävs minst två personer. Inget satsat kapital krävs och bolagsägarna är personligt ansvariga för företagets skulder.

Kommanditbolag

Detta är en form av handelsbolag där en av personerna måste vara ansvarig för företagets skulder. De andra personerna ansvarar enbart med sitt satsade kapital.

Aktiebolag

Denna bolagsform kan startas av en person eller flera. Det är bolaget som ansvarar för skulderna och ingår avtal. Ett kapital på 50 000 kronor krävs för att starta ett aktiebolag.

Ekonomisk förening

Denna typ av bolag kräver minst tre personer. Det är föreningen som ansvarar för skulder och avtal. Målet med en ekonomisk förening är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen.

Du som vill ha lite hjälp mellan projekten kan ansöka om a-kassa. För att få tillgång till a-kassa måste du ha drivit företaget i minst sex månader och skriva in dig på arbetsförmedlingen.