Bra personalvård

personal-business

Gott folk växer inte på träd så ta vara på de goda anställda du har. Så hur går du tillväga för att göra för att hålla personalen glad och nöjd? Läs klart denna artikel och du kommer att besitta denna kunskap!

Motivera dina anställda

En glad arbetare är en effektiv arbetare, det finns mycket för att du ska kunna motivera dina anställda. Allt ifrån att göra så att de känner sig mer välkomna och omtyckta på arbetsplatsen till att de uppmuntras. Det enklaste och mest professionella sättet är att ge konstruktivkritik. Gör någon ett misstag så bli inte sur eller arg utan visa dem hur man istället skulle kunna göra, agera mentor och vägled. Detta ger intrycket av att du som chef bryr dig mer om dina anställda. Prata gärna med de anställda om vad som driver dem.

Bättre arbetsmiljö

Vikten i att arbetarna känner sig bekväma och vågar komma med egna idéer. Det är nämligen sällan en anställd som arbetar på golvet inte har en egen lösning på ett problem hos dem själva. Trots allt så är det oftast enklare och billigare om anställda kan få tillåtelse att lösa problemen själva. Så uppmuntra innovation och problemlösning hos dina anställda.

Ris och Ros

Om anställda inte får se ros för sitt arbeta så löper man risken att de inte känner sig uppskattade. Få dina anställda att känna att deras arbeta påverkar hela bolaget och på det sättet höjer du även arbetstämningen. Men var noga med att även ge kritik när det behövs och förmedla den på ett sätt som utvecklar dina anställda istället för att källa på dem.