Företagsmässor

Corporate fair

Att besöka en företagsmässa ger dig som företager möjligheten att träffa andra företagare och bygga nätverk, skapa nya affärskontakter, möta beslutsfattare och även allmänheten.

Varje år arrangeras ett antal företagsmässor runt om i landet. Som företagare är det viktigt att synas och genom att delta får du chansen att visa upp ditt företag för både andra företagare, liksom allmänheten och samtidigt knyta nya kontakter, samt skapa affärsmöjligheter.

Att delta i en mässa är även en bra plattform att göra reklam för företaget och nå ut till kunder och branschen, ger dig också möjlighet att bygga varumärket. Med andra ord gör du en marknadsföringsinsats utan ytterligare kostnader. Det gäller att synas på mässan med en tilltalande monter som lockar till sig besökare även på håll.

SAK (Svenska Affärs- och Karriärnätverket), Företagsmässa arrangerar varje år mässor i ett tiotal städer runt om i landet. Mässan benämns som en popup-mässa för beslutsfattare, företag, företagare och yrkesverksamma. På mässan erbjuds man att ta del av föredrag, affärsnätverka, skapa nya affärskontakter och vårda gamla.

Det finns ett antal bransch mässor som exempelvis Formex mässan som arrangeras två gånger per år och riktar in sig på produkter inom presenter, design, inredning, mode, accessoarer, barnprodukter med mera. Till mässan kommer både nationella och internationella importörer, agenter, grossister, inköpare, formgivare, producenter och media från branschen.