Förmåner för den anställde

Som anställd på ett företag så kan man få vissa förmåner, det kan vara att man fritt får använda ett företags träningslokaler eller att man får tillgång till tjänstebil. Vad som är viktigt att kolla upp oavsett vilken typ av förmån det är frågan om vad Skatteverket säger om den förmån som den anställde får ta del av.

Det senaste i raden av förmåner är att kunna använda sig av en cykel som företaget hyr eller köper in. En så kallad förmånscykel kan användas fritt av den anställde, företaget köper in eller leasar den från ett cykelföretag som den anställde får tillgång till. Man beräknar ett förmånsvärde från Skatteverket som tillkommer på skattepliktig lön.

Att företaget står för kostnaderna vid hemstäd, barnpassning eller trädgårdsskötsel som är vanligt rutarbete är idag också möjligt. Som anställd så beskattas man för denna förmån men det blir dock billigare än om man själv skulle anlita ett företag för att utföra rutarbetet.

Ta och kolla upp med det företag som du arbetar på om och vilka förmåner som finns eller vilka förmåner som företaget kan gå med på. Det finns som sagt stora fördelar att kunna nyttja en del förmåner. Att skapa bättre förutsättningar och fördelar för sina anställda kan ge en hel del tillbaka för ett företag.

Några väljer att acceptera förmåner framför en löneökning och nackdelen med detta kan vara att du inte själv väljer vad du vill spendera dina pengar på. En del av de löneförmåner som du kan få kan hela familjen få nytta av. Tänk över situationen innan ni väljer om lönepåslag eller löneförmån.