Hitta bra personal

personal

Rätt person på rätt plats är viktigt för dig som driver företag. Svårigheten att lyckas hitta rätt person kan ligga i hur du söker. Att nyttja rätt kanaler för ditt sökande är a och o.

Annonsera i den lokala tidningen och lägg ut jobbet hos arbetsförmedlingen. Saluför tjänsten och inte den person du vill få på plats. Du kan också delta på en rekryteringsträff där du träffar flera arbetssökande och samtidigt kan presentera ditt företag och den tjänst ni försöker fylla.

Du kan anlita ett rekryterings och bemanningsföretag som gör allt arbete åt dig med annons och rekrytering och hjälper dig att hitta rätt person. Du kan också välja att hyra personal från ett bemanningsföretag som du sedan kan anställa.

Genom att nätverka och fråga runt bland dina vänner och bekanta kan du hitta passande personer för det jobb du vill tillsätta. Använd dig utav det nätverk du har via företaget och kolla runt. Det finns också sociala yrkesnätverk där du som medlem kan få tillgång till medlemmar och deras CV.

Förbered dig väl inför den första intervjun och se till att du får veta det viktigaste i detta skede. Gör en andra intervju och ställ kompletterande frågor för att få en klarare bild av den sökande. En provanställning ger er både en chans att känna er för hur ni trivs tillsammans. Måhända rekryten inte kan allt till hundra procent men viljan och drivet finns där och den passar bra in i arbetslaget, då kanske valet för den personen går före den person som ändå kryssade av alla din boxar i checklistan men som kanske inte kändes rätt.