Må bra under affärsresor

Att resa i jobbet för möten och presentationer kan tära på hälsan. För att må bra, vara på topp inför dina arbetsuppgifter, finns det flera vägar att gå. Du kan börja redan på din vanliga arbetsplats.

Slipp bokningarna

Andra företag kan boka resor och hotell åt dig. Du behöver bara berätta om dina parametrar, hur mycket hotell får kosta samt hur du vill färdas från punkt A till B så sköter de resten. Om du reser mycket inom jobbet är det helt klart smidigast att bekosta den tjänsten. Som argument får du mer tid åt dina andra arbetsuppgifter samt förberedelser inför ditt säljmöte eller presentation. Du har också någon att ringa om flyget blir inställt eller om du behöver beställa en taxi i ett främmande land.

God diet hemma och borta

De som reser mycket har alltför lätt att välja McDonalds framför en sallad eller en sockerladdad kaffedryck istället för vatten. Fika och flådiga middagar är vanligt förekommande när du blir inbjuden till andra firmor och möjliga samarbetspartners. En anledning varför många resenärer går upp i vikt. Försök att hålla en hälsosam diet medan du är på resande fot. Se resan som arbete, inte en chans att unna dig medan du är hemifrån. Väl hemma behöver du hålla samma rutin med din kost, mycket grönt och mindre socker och fett.

Rörelse

Att sitta i tågkupén, på flygplatsen, i flygstolen eller på möten hela dagen är inte bra för kroppen. Det leder till problem i rygg, nacke och axlar samt risk för övervikt. Många hotell idag har gym som du borde passa på att nyttja. Promenera kortare distansen, med Google Maps kan du alltid hitta rätt även om du inte har varit i staden tidigare. När du flyger är det också viktigt att du ställer dig upp och sträcker på kroppen. Risken för blodpropp är ungefär en på tio för medelålders personer men ökar ju mer och längre du flyger.