Marknadsföra ett företag

marketing

Hur ska du veta vilket sätt som är bäst när du vill göra ditt företag känt bland tänkbara kunder och andra som kan vara viktig för ditt företag? Ofta kostar marknadsföring  och kundvård både tid och pengar, men det är saker som har stor betydelse för att du ska bli framgångsrik

Vilka sätt är bäst att marknadsföra sig?

Tidningsannonser. Annonser i tidningen lämpar sig bra om ditt företag är lokalt förankrat, t ex en livsmedelsbutik eller liknande.

Intervju eller information i tidningstext. Det här var, åtminstone innan internet, den absolut bästa reklam som gick att få. Om du lyckas bli intervjuad eller få företagets senaste innovation med i tidningen så får det ett helt annat genomslag än en annons. Dessutom ät det gratis.

Använd sökmotoroptimering. SEO  handlar om att din sajt ska komma etta på listan när någon söker på Google. Eller i varje fall så högt som möjligt. Sökmotoroptimering är ett enkelt och billigt sätt att få trafik till din sajt.

Reklam i brevlådan. Ta fram ett reklamblad och ring runt bland företagarna på orten och fråga om de vill vara med. På så sätt får du ner kostnaderna för utskicket. Om du vill kan du lägga med din egen annons gratis, då det faktiskt är du som gjort allt jobbet.

Sociala media. Vikten av att synas på social media trummas ständigt ut. Och det är det om du sköter det på rätt sätt. De som är överallt på nätet och spammar ur sig oväsentligheter och ständiga säljbudskap blir ganska snart ignorerade eller blockerade. Om du iställer använder vanligt sunt förnuft så kan sociala media bli en stor tillgång: skriv bra kommentarer, ställ intressanta frågor, ge beröm och var trevlig utan att tjata om ditt företag. Om du blir en profil blir andra snart nyfikna och klickar på den företagslänk du har i din signatur.

Gästblogga. Försök få gästblogga på en sajt där det finns många potentiella kunder. Få webbplatser eller bloggare tackar nej till inlägg som är välskrivna och ger något för läsarna. Det här kan vara riktigt bra marknadsföring där du också kan lägga in en länk till din egen sajt.

Bjud in gästbloggare. På samma sätt kan en bra bloggare lyfta din sida och vara till nytta för er båda två.