Olika typer av märkning för olika branscher

Varje dag så ser du produkter som är märkta på något sätt. I matbutiken är mat och dryck till exempel datummärkt. Det finns en uppsjö av olika regler som handlar om hur olika produkter ska vara märkta. Företaget som tillverkar produkterna har ansvaret för att märkningen är korrekt.

Det är inte bara livsmedel som behöver ha märkning. Till exempel så ska alla varor som blir transporterade på en lastpall ha en särskild märkning. De företag som hanterar gods behöver alltså märka varje lastpall innan den blir fraktad vidare. Det blir många etiketter att printa varje dag och det är viktigt att ha ett fungerande system för märkning.

Hitta rätt märkning för din produkt

Driver du ett företag så kan du behöva märka dina produkter. Om du funderar på vilken typ av märkning som passar din produkt så vänd dig till ett företag som kan erbjuda olika lösningar. Du kanske har hört talas om fiberlaser, CO2-laser eller CIJ-skrivare, men det finns en mängd andra alternativ för märkning. Läs mer här för att se vilka alternativ som kan passa din verksamhet. Tänk också på att vända dig till ett företag som erbjuder service efter att du har köpt deras produkt.