På konferens med företaget

Att planera en konferens är mer av en utmaning än många först skulle tro. Har man aldrig ordnat en tidigare är det ett bra tips att ta hjälp av en arrangör, eller åtminstone följa några smarta tips.

1. Välja lokal

Valet av lokal är väldigt viktigt. Till att börja med finns det väldigt mycket att välja mellan och vill man ha tag på något riktigt bra gäller det att vara ute i god tid. Måste man fokusera på vad som är effektivt och praktiskt kanske det fungerar bäst med att boka in sig på en konferenslokal på en flygplats. Vill man istället ha något med naturinspirerat går det att hitta bra alternativ uppe i fjällen.

2. Planera schemat

Ju tydligare man kan göra schemat för hela konferensen desto bättre upplevelse kommer alla att ha. Detta ska dock inte förväxlas med att försöka fylla schemat med så många möten och aktiviteter som möjligt. En bra konferens ger alla deltagare tid att varva ned och samla sina tankar.

3. Uppgifter från medarbetare

Innan man planerar exakt alla detaljer är det dock bra att få en del uppgifter från de som kommer att följa med. Har man till exempel planerat ut en middag utan att höra sig för om eventuella dieter eller matallergier kan man ha skapat ett problem som lätt kunde undvikas.

4. Starta starkt

Alla har säkert hört talas om tekniken att spara det bästa till sist. Men det bästa kan faktiskt med fördel användas för att starta konferensen och på så sätt få alla att vara mer engagerad och intresserad av det som komma skall. Om alla tittar på schemat och är mest förväntansfull för det absolut sista kommer man nog få en del som tänker mer på det än att vara med i stunden.