Reklamartiklar och profilprodukter

Det är viktigt att marknadsföra och profilera sitt företag och visa att man finns oavsett om det är på olika expon, mässor, online eller via dekaler på bilar och reklamskyltar. Det finns en stor marknad med reklamartiklar och olika profilprodukter att använda sig av och det är viktigt att hitta något som passar just ditt företag och som kan få kunden att uppmärksamma att ni finns och vad ni gör. 

I stort sett alla företag använder någon form av profilprodukter som ökar varumärkeskännedomen och attraherar nya kunder. Exempelvis reklampennor når ut till väldigt många då de dessutom ofta byter ägare. Ditt varumärke exponeras via olika kanaler beroende på vilken form av marknadsföring du satsar på.

På till exempel mässor kan det vara bra att skicka med besökarna en give away. Dels uppskattar alla att få något gratis, det är en trevlig gest och som mottagare vill man gärna återgälda vänlighet oavsett om man fått en t-shirt, ballonger, godis eller gärna ett nyttoföremål såsom pennor eller nyckelringar som finns kvar länge och används flitigt. Give aways är också ofta ett bra sätt att starta en konversation med en kund och de är mer benägna till att höra mer om ditt företag.

Även profilering med arbetskläder i företagets färger och/eller märkta med företagets logga har stor genomkraft, dels vet kunden att de talar med en representant för företaget men det ger också ett snyggt, prydligt och enhetligt intryck.