Synas på nätet

hand-touching-marketing-on-search-bar-on-tablet-screen
Med det stora antal kanaler att göra reklam på idag, når du absolut flest via Internet och att synas som företagare är viktigt. Därför är en bra hemsida det första steget i rätt riktning och bör kompletteras via fler vägar online.

Oavsett om du har en webbshop eller bara en webbplats, så är det viktigt att bygga upp en sajt där kunder enkelt kan navigera och hitta den information dom behöver bland annat för att kunna komma i kontakt med företaget och få en klar bild av vad företaget sysslar med. Har man inte kunskaper i att bygga webbplats så kan man anlita professionell hjälp med detta.

Det finns många marknadsföringskanaler som är gratis och jämfört med traditionella marknadsföring utanför internet, har du många fler möjligheter som Internet erbjuder. Facebook och Twitter är två ställen där många har konton idag och ett enkelt ställe för företaget att komma ut med reklam för företaget.

Google My Business är en annan kanal att skapa direktkontakt med potentiella kunder. Här kan de hitta dig via Google sök, Maps och Google+ och de hittar dig oavsett enhet de använder och får dessutom korrekt information angående öppettider, telefonnummer och köranvisningar till exempel.

Ett annat bra sätt är att skapa en profil på Google+ och Linkedin där man kan läsa om företaget, hitta webbplats och exempelvis se storleken på företaget.